Monday, May 28, 2012

USA's representanthus tar upp frågan om en reglering i lag av internet

Vi måste alltid vara på vakt för att försvara våra fri- och rättigheter. De överförs inte generation till generation genom modersmjölken eller eller via luften vi andas med. Det finna alltid illasinnade individer som vill ta ifrån oss det fria ordet. Nu vekar dikturens krafter för att inskränka vår rätt att fritt utrycka oss på internet. Flera länder, inklusive Kina, Ryssland, Brasilien, Indien, verkar för en ny konvention som ger FN makten att reglera (inskränka) internet.



Den amerikanska publikationen the Hill rapporterar att USA:s representanthus någon gång nästa vecka avser att ta ställning till det internationella förslaget som kan ge FN kontroll över internet. Det finns krafter på båda sidor i kongressen, som starkt kritiserar förslaget. "Vi är mycket oroade", säger Larry Strickling, chef för handelsdepartementets avdelning för den nationella telekommunikationen. Han beskrev åtgärden som en toppstyrd förordning." Senator Marco Rubio (R-Fla.) påpekade också att Kina och Ryssland "är inte precis bastioner av internetfrihet" och bara för att de vill ha viss reglering finns det inte en anledning att följa efter. Rubio uttalade att han kommer att bevaka frågan: "Varje land som förbjuder vissa villkor från sökning ska inte vara vägledande i ett internationellt regelverk för internet."


Internet styrs idag av "multi-aktörer" som ger kraft till en mängd ideella organisationer, snarare än regeringar. The Hill menar att: "Vi förlorar vårt inflytande när vi överlåter rätten att reglera till en grupp regeringar", enligt Larry Strickling (chef för Commerce Department's National Telecommunications and Information Administration). I en debattartikel tidigare i år i The Wall Street Journal, varnade republikanen Robert McDowell (intendent för Federal Communications Commission) att "en topp styrd, internationellt centraliserad och reglerat internet  är oetiskt och motverkar arkitekturen som nätet är uppbyggt på." "Ökad produktivitet, stigande levnadsstandard och global spridning av frihet, i synnerhet i utvecklingsländerna, skulle kvävas såväl som att tekniska och affärsmässiga beslut skulle bli politiskt förlamade av ett globalt tillsynsorgan", enligt McDowell.


McDowell konstaterade"Att vi måste inse att totalitära regimer hotas av populära rop på politisk frihet, som resultatet av ett ohämmat fritt Internet."  Förslaget kan komma att tas upp för en omröstning vid FN-konferensen i Dubai i december 2012. Du kan påverka våra politiker genom att skriva och ringa till dem och berätta att de till varje pris måste avstyra varje försök till att reglera vårt fria internet.

No comments: