Tuesday, December 2, 2014

Världens största bedrägeri i mänsklighetens historia

Av alla bedrägerier som begåtts och är i upptågande så leder pyramidspelet som pågår med våra valutor. De flesta har inte ens klart för sig skillnaden mellan valuta och pengar. Inte ens de som skrivit våra uppslagsverk har klart för sig vad som menas med pengar. Från historisk tid har pengasystemen baserats på vikten av ädelmetaller, framförallt silver och guld. När en valuta som sedlar utgivits har utgivaren garanterat att innehavaren vid anfordran kunnat lösa in sina sedlar mot en bestämd mängd guld, eller silver. Redan från 1745 pågick en uppblåst sedelutgivning i Sverige, vilket i praktiken gjorde dessa sedlar oinlösbara. Således hade man i Sverige infört pappersmyntfot. Sedan dess har man omväxlande infört silvermynt, guldmyntfot och pappersmyntfot, för att i dag enbart ha en fiatvaluta.

Idag finns det nästan inga pengar i omlopp, utan huvuddelen av betningsmedlen utgörs av fiatvalutor baserade på en så kallad pappersmyntfot, eller på ren och skär tro. Bakom pappersedlarna finns inget egentligt värde och systemet fungerar bara så länge marknaden har ett förtroende för utgivaren och sedeln har i stort sett samma värde i övermorgon som den hade i förrgår. Problemet med fiatvalutor är att de skapas ur tomma intet genom ett system där t ex den amerikanska staten ger ut en IOU (obligationer) från sitt finansdepartement varvid statsskulden ökar. I nästa steg säljer riksgälden obligationerna till bankerna som i sin tur säljer dem vidare till Federal Reserve Bank. Ur tomma intet skriver Federal Reserv ut en check till bankerna från en checkbok som de har noll cent på sitt konto. På så vis skapar valuta utan att det finns några egentliga underliggande värden.

När väl valuta skapats spenderar staten pengarna på sociala program, samhällskostnader och försvar. Efter detta steg kommer bankerna in och multiplicerar på ett magiskt sätt mängden med pengar genom att skapa ännu mer IOU ut tomma intet. Den simple löntagare arbetar sedan för att gottgöra dessa tal. Alla löntagare beskattas genom direkta skatter och inflation, vilken staten skapar när den trycker upp valuta ur tomma intet.

Problemet är att systemet är riggat så att för de belopp som staten ger ut som valuta måste den betala ränta. Räntan plus det ursprungliga skuldbeloppet gör att staten aldrig kan komma ur detta pyramidspel utan att det sker en kollaps. Om staten ger ut två IOU så måste den lägga på en IOU som ränta. Således är staten skyldig mer än den skapat som ett lån. Genom detta system så ökar hela tiden skulden fortare än de belopp som staten skapar. Så nu måste staten skapa mer pengar till att existera för att klara balansräkningen. Om staten börjar betala av sin skuld så går systemet in i en deflation vilket leder till en kollaps. Detta är vad som sker just nu i Europa, trots att man desperat försöker att skapa en inflation på 3 procent! 

Mike Maloney har hållit flera utmärkta föreläsningar i ämnet, ur vilken The Case for $20,000 oz Gold - Debt Collapse är ett bra början att starta för de som vill förstå varför vi inte kan räkna med att nuvarande system kommer att kunna överleva. Frågan är bara hur länge.

No comments: