Friday, September 7, 2012

Färre amerikaner än någonsin sedan 1981 ingår i arbetskraften! Detta är katastrof Obamas ekonomiska politik!

Fastän Washington gör sitt absolut bästa för att presentera fredagens (2012-09-07) arbetslöshetssiffror i ett gynnsamt ljus, är det i verkligheten en renodlad katastrof. Den officiella arbetslösheten i USA har sjunkit från 8,3% till 8,1% i augusti. Men dessa rubriker döljer tre extremt oroande fakta:

För det första: Den amerikanska ekonomin skapade bara patetiska 96.000 jobb i augusti. Det var långt under prognoserna för sysselsättningen som trodde att 200.000 nya jobb skulle tillkomma. Men redan under juni och juli såg vi låga tal som hamnade på 41.000 färre jobb än prognostiserat.

För det andra: Antalet nya jobb som adderas per månad störtdyker! Under juli tillkom 141.000 jobb, vilket är långt färre än väntat. I augusti tillkom det endast 96.000 jobb, vilket är 30% färre än väntat. På denna kurs ryser jag vid tanken på hur illa nästa månads rapport kommer att utfalla!

Och för det tredje: Arbetskraften krymper i en alarmerande takt! Arbetslösheten - andelen av arbetskraften som är arbetslösa - minskade något. Inte därför att människor helt plötsligt hittar jobb, utan därför att amerikanerna lämnar arbetskraften i stora mängder. De kastar helt enkelt in handduken och ger upp hoppet om att någonsin hitta ett jobb!

Här är ett chockerande faktum som kan sätta allt i perspektiv: Färre amerikaner ingår i arbetskraften än någon gång sedan 1981! Det har gått 31 långa år sedan1981! Kan det råda något tvivel om att detta är dåliga nyheter. USA:s dåliga nyheter kommer hack i häl på usla rapporter från Europa, fruktansvärda nyheter från Asien och andra nedslående rapporter från USA.

Till detta skall läggas risken för att USA går överstyr i ett skattemässigt Armageddon orsakat av president Obamas extrema vänsterpolitik. USA hotas av de största skattehöjningarna i landets historia. Mot erfarenhet av vad som hände i Sverige under statsminister Olof Palmes vilda framfart under 1970-talet ser det mörkt ut om Obama skulle vinna valet och svårt för Romney att klara ut problemen. Inte undra på att stora multinationella företag som FedEx och Intel visar på dåliga resultat, vilka faller ned som bomber på Wall Street till vänster och höger!

Därtill öppnar centralbankerna kranarna så att de kan spy ut pengar ur tomma intet i Europa, Storbritannien, och USA på bred front. Och detta rör inte en ytterligare runda för några rika bankirer, eller stimulanspengar som kanaliseras till de feta politiska intressegruppernas anhängare. Vi talar inte om några miljarder extra euro, pund och dollar som strös som något slags magisk fe-damm på ekonomin. Nej jag talar om den största floden av praktiskt taget värdelösa valutor världen någonsin har sett! Vi har alla all anledning att inse att en monetär tsunami är på väg vilken kommer att utplåna otaliga besparingar, investeringar och förmögenhet för miljoner amerikaner och européer. För de som vill skydda sig mot stora förluster finns det all anledning att lyssna till de råd som Weiss Research i Florida ger sina kunder.

No comments: