Thursday, August 9, 2012

Ger Soros bidrag till Agenda 21 för att bygga en ny världsordning?

Vet du vad är Agenda 21 handlar om? Om inte bör du läsa detta.

Agenda 21 är en 20 år gammal plan för en så kallad "global hållbar utveckling", vilken antogs vid FN:s konferens om miljö och utveckling i Rio de Janeiro år 1992. Sverige och 177 andra världsledare träffade överenskommelsen med länder som övervägande var och alltjämt är diktaturer och totalitära stater. Planen drevs effektivt igenom den svenska regeringsapparaten och det beslöts att varje kommun skall ha ett Agenda 21-kontor.

"En hållbar utveckling" låter som en trevlig idé, eller hur? Det låter fint, tills du skrapar på ytan. Den som dyker ned på djupet i Agenda 21:s alla texter kommer att finna sanningen och det verkliga motivet bakom termen en hållbar utveckling. I verkligheten handlar det om en osynlig plan på att införa en ny socialistisk världsordning bygg på social rättvisa.

Om Agenda 21 genomförs står följande fri och rättigheter på spel:

• Den privata äganderätten till egendom
• Småhus
• Privat ägande av bilar och val av privata resor
• Privatägda gårdar

Agenda 21-planenen riktar sig öppet privat äganderätt av egendomar. I över 35 år FN har tydliggjort sin hållning och drivit frågan om allvarliga inskränkningar privatägd mark.

"Mark... kan inte behandlas som en vanlig tillgång, som kontrolleras av enskilda individer och av påverkan från marknadskrafterna, och dess ineffektivitet. Privata ägandet av mark är också ett principiell instrument för ackumulation och koncentration av rikedom som därmed bidrar till social orättvisa, och okontrollerat, kan utgöra ett stort hinder i planeringen och genomförandet av utvecklingsinsatser. Tillhandahållande av anständiga bostäder och goda betingelser för folket kan bara uppnås om mark används till förmån för samhället som helhet." (Källa: FN:s konferens om mänskliga bosättningar (Habitat I), Vancouver, BC, 31 maj - 11 juni, 1976. Ingressen till Punkt nr 10 i "Conference Report").

Det finns ytterligare två mycket goda skäl att vara försiktig med Agenda 21 och "International Council of Local Environmental Initiatives" (ICLEI) vilka stöder initiativet. Pengar har spårats från Soros och Förenta nationerna för finansieringen av delar av ICLEI.

År 1997 gav George Soros "Open Society" bidrag till ICLEI med $2.147.415 för att stödja de lokala Agenda 21-projekten.

Beträffande FN organisationens problem med att inordna fria länder som Sverige och folkets uppskattning av frihet och självbestämmande behöver inte någon djupare förklaring. Men även i USA har planerna gått relativt länt och i Kalifornien arbetar Agenda 21 för närvarande på att genomföra planer för en hållbar förvaltning av "öppna utrymmen". Definitionen av vad som ska betraktas som "en öppen plats" har väckt en del heta utbyten mellan de som styr planeringsmöten och medborgare som vill att den privat äganderätten ska respekteras och skyddas.

Denna typ av övergripande planering skulle inte kunna genomföras utan en stor och väl finansierad apparat med intressegrupper som kan driva igenom sina egna prioriteringar. För ändamålet utnyttjar Agenda 21 det "Internationella rådet för lokala miljöinitiativ" (ICLEI). Och ICLEI är djupt förankrat i Amerika.

ICLEI lanserades 1995 i USA och har vuxit från en handfull kommuner som deltar i ett pilotprojekt för att ett starkt nätverk med mer än 600 städer och kommuner som aktivt strävar efter att uppnå konkreta minskningar av utsläppen av växthusgaser för att skapa så kallat mer hållbara samhällen. ICLEI USA är den inhemska organisationen för klimatskydd, anpassning och en hållbar utveckling på lokal nivå.

Över 11 kommuner i Sverige är medlemmar i ICLEI (Göteborgs Stad, Haninge kommun, Helsingborgs stad, Laholms kommun, Linköpings kommun, Malmö stad, Miljöstyrningsrådet-Swedish Environmental Management Council, Örebro kommun, Stockholms stad, Sundsvalls kommun, TCO Development, Växjö kommun och Ystads kommun). De lokala myndigheterna antar regler och bestämmelser som inrättats genom ett FN-organisation, till stor del styrd av diktaturer, som vill överföra privat egendom till statlig kontroll? Låter inte detta bekant. Är vi på väg att smygvägen bygga upp ett nytt globalt Sovjetunionen?

Titta på vad som hände i staden Austin i Texas. Där verkar man ha fallit för ICLEI och Agenda 21. En lokal grupp som kallas Texans för en ansvarsfull regering såg vad som hände och försökte att stoppa antagandet av Agenda 21-vänliga initiativ på ett kommunfullmäktige. En av TAG: s medlemmar, John Bush levererade en kortfattad presentation om ICLEI och Agenda 21 som praktiskt taget ignorerades. Om detta kan hända i USA står västvärlden frihet på högt spel.


Agenda 21 är inte för en fri marknad utan föredrar "PPP" eller offentlig-privata partnerskap där regeringen beslutar vilka företag som kommer att få skattelättnader och får överleva. Mot bakgrund av denna insikt, bör det mysiga förhållandet mellan den nuvarande regeringen i USA och GE (ett företag som inte betalade någon skatt under 2010) få de flesta att höja på ögonbrynen. Och WH ansträngningarna att bestämma i vilken stat Boeing kan få etablera sig i verkar stärka beviset på att Agenda 21 idealen redan gör framsteg i Amerika.

Fröet till Agenda 21 såddes redan 1987 då Gro Harlem Brundtland (en kvinna som var förste vice ordförande för Socialistinternationalen) fick upp ögonen för FN och skrev en rapport med titeln "Our Common Future". Långsamt kom rapporten in  i miljörörelsen och blev ett verktyg för att utöva kontroll av alla människor i världen och att lägga grunden för en global regering. Tillväxten av ICLEI och ramen har sätts på plats av Agenda 21 anhängare. Dr Brundtland idéer har kommit närmare ett genomförande. Glöm inte att Socialistinternationalen alltid verkat för genomförandet av en socialistisk världsregering.  

Under de senaste månaderna har medborgargrupper över hela USA organiserat och engagerat sig emot medlemskap i ICLEI. Är det inte hög tid att medborgarna i Sverige tar saken i egna händer och håller rally för att säga upp medlemskapet i ICLEI.

För en bättre förståelse av Agenda 21 och ICLEI gå till: The American Policy Center med mer information om Agenda 21.

No comments: